Må bra, välmående och livsenergi med mental träning, Stig Wiklund

Tisdagen 10 september 2024

Han kom som en virvelvind och intog scenen i salongen på bio Drakstaden. Nja, det där var nog inte riktigt, för upp på scenen kom knappast dagens föreläsare. Nej, han for omkring bland oss lyssnare och ville hela tiden ha en öppen dialog med hjälp av pedagogiska frågeställningar och skattningar av skilda slag. Det var handuppräckningar och det var direkta frågor för att få i gång oss att tänka efter.

Hur mycket betyder det mentala? Det är där allt börjar; att förstärka önskade tankar och fokusera på det positiva är det som bygger positiv energi och livsglädje.

Rörelse är viktigt, räkna varje steg, även de små stegen! Våga vara långsiktig och ha tålamod! Små förändringar över tid ger stora resultat.

”Man ska göra allt så enkelt som möjligt, men inte enklare”, sa Albert Einstein.

Tid, tålamod och regelbundenhet var något som Stig återkom till flera gånger. Bästa medicinen till nästan allt är rörelse. Återhämtning och vila är nyckeln till hälsa, helst några stunder varje dag, ett par minuter mental paus.

Stig gav flera tips som kan hjälpa till att skapa hållbar mental hälsa och styrka och för att man ska få en bättre självinsikt, självkänsla och självförtroende:

· Skriv upp varje kväll vad du gjort under dagen!

· Skriv upp tre saker, som varit bra, som du är tacksam över!

· Vad är det allra viktigaste för dig?

· Detta har gjort mig stark.

· Förstärk det du gör bra!

· Fira stort som smått lite oftare!

· Ha en framtidsvision – i det bekväma sker ingen utveckling!

Ingrid Wallin